Ученици наше школе помажу деци оболелој од рака!

Ученици првог и петог разреда ОШ “Свети Сава” оганизовали су хуманитарну акцију под називом “Домаћом ужином помозимо храбрим малишанима” и демонстрирали хуманост на делу. Акција је уприличена у циљу прикупљања финансијске помоћи за Национално удружење родитеља деце оболеле од рака.
Ученици ОШ “Свети Сава” били су вредни, те су заједно са својим родитељима, бакама и декама припремили домаће специјалитете које су током данашњег дана продавали у школи, а све са циљем да помогну својим вршњацима који воде битку против опаке болести.
Акција је реализована на иницијативу ђака, али уз подршку свих запослених у ОШ “Свети Сава” који истичу да су ученици демонстрирали хуманост на делу, те доказали да су добро савладали једну од најважнијих лекција о животу- лекцију о хуманости.
Хумане ђаке су подржали и њихови родитељи, који су се радо прикључили аклцији и помогли својој деци да припреме домаће специјалитете за продају.
Сав новац прикупљен од продаје домаће хране биће уплаћен НУРДОР-у за изградњу још једне родитељске куће у Београду.
Осим у Београду, Родитељска кућа постоји и у Нишу и Новом Саду, а право на смештај у родитељским кућама имају деца и родитељи деце која се лече од рака.

 

(Visited 6 times, 1 visits today)