Они долазе: Уна Тот, ученица ОШ “Свети Сава”

Иако је у скоро сваком предмету пронашла нешто за себе, Уна Тот, ученица шестог разреда ОШ „Свети Сава“, најрадије у руке узима збирку из математике и уџбенике из физике и српског језика. Највише љубави, ипак, гаји према српском језику, како према граматици, тако и према књижевности.

– Читање је јако важно, јер и поред тога што ми у порукама често скраћујемо речи, то не можемо да радимо у говору јер би их теже разумели. Књижевност је ту да нам помогне да што лепше говоримо, а тиме и да се много боље разумемо. Зато је она јако важна – објашњава Уна. – Већини вршњака је можда чудно, али ја заиста волим да читам и редовни сам учесник „читалачког маратона“. Највише волим тинејџерске романе, ту се највише проналазим и деси се да се поистоветим са ликовима.

Уна је и редован учесник такмичења, а како каже, трему нема јер је схватила да нема потребе да на тестове иде уплашена, већ са уживањем.

– Тако су и резултати пуно бољи. Не бојим се јер на додатној настави пуно радимо и гледамо да што више градива обрадимо, а уз то се и лепо забављамо – додаје Уна. – Срећна сам када освојим награду јер ме свако ново признање приближава циљу а то је Вукова диплома и титула „ђака генерације“. Када не освојим ништа будем мало тужна, али знам да ће ми се идуће године пружити нова прилика и још више радим да надокнадим оно што нисам успела. Зато ми ништа није тешко, а нађем време и да се дружим са другарима.

Поред свих петица, Уна тренира и „хип-хоп“ у „Боом Боx“-у, са којим је на сва три такмичења у протеклих годину дана освојила златну медаљу.

-Искрено, задаци су ми лакши него наступ на сцени. Иако и то радим са љубављу, имам много већу трему јер не познајем судије, које знају да буду намргођене, а притом се и бојим да не погрешим кораке јер се у великој групи свако одступање види. Али, када чујем музику и ритам једноставно се препустим томе и сва трема прође – искрено ће талентована девојчица.

УСПЕСИ

5. РАЗРЕД: 3.место на општинском такмичењу из биологије, 1. место на општинском и 3. место на окружном такмичењу из српског језика
6. РАЗРЕД: 1. место на општинском такмичењу и учешће на окружном такмичењу из српског језика, похвала на општинском и учешће на окружном такмичењу из физике

(Visited 11 times, 1 visits today)